Ta Et Forbrukslån På Nett

Tue 12 January 2016

Lån inntil 500 000 kroner til hva du vil med et billige forbrukslån - uten krav til sikkerhet i bolig, bil eller annen pant. Dersom du har betalt alt til tiden vil det være veldig liten risiko forbundet med å låne deg penger til oppussing, og du kan trolig få låne flere hundre tusen uten større problemer. Så lenge du har mer verdi i boligen enn du har lån er det stort sett ikke noe problem å få refinansiert boliglånet så lenge pengene brukes til noe såpass fornuftig, og dersom du har et eldgammelt bad eller kjøkken er det faktisk ikke utenkelig at du kan tjene penger på det ved et eventuelt fremtidig salg. Her kan man nemlig gjøre akkurat hva man vil med pengene, uten noen faste begrensinger.

Før var de fleste lånetilbydere veldig tilbakeholdne med å gi nye lån til slike søkere, men nå er det mulig å få forbrukslån med betalingsanmerkninger. Ved å stille sikkerhet for lånet kan man likevel sikre seg bedre rentebetingelser, selv om man har betalingsanmerkninger. Det finnes mange ulike lånealternativer der ute og det kan være lurt å bruke litt ekstra tid på å finne et billig forbrukslån. Her er det viktig å være oppmerksom på at et forbrukslån med lav rente ikke nødvendigvis er det billigste alternativet.

Det er nemlig ikke renten som de ulike tilbyderne frister med som angir hvor billig et lån er. For å finne det beste forbrukslånet må man i stedet se på den effektive renten, da det er denne som reflekterer lånets faktiske kostnader. Selv om man klarer å finne det billigste forbrukslånet er det verdt å merke seg at renten på et slikt lån er atskillig høyere enn for andre lån. Ettersom man ikke stiller noen sikkerhet i for eksempel bolig, må lånetilbyderen på andre måter sikre seg mot å ikke tape penger dersom lånet blir misligholdt. Det kan være vanskelig å orientere seg i det store utvalget av lånetilbydere, og det kan derfor være smart å benytte en lånekalkulator for forbrukslån.

Da tar banken pant i bolig eller eiendom, samtidig som man må stille egenkapital for å i det hele tatt låne penger. Ved et forbrukslån derimot vurderer søknaden på bakgrunn av inntekten din og din økonomiske situasjon generelt, slik at lånet er uten sikkerhet - noe som gjør det svært tilgjengelig og enkelt å søke om. De fleste forbrukslån søker man om i dag via nettsidene til banken, og det tar sjeldent mer enn et par minutter å fylle ut søknaden.

Denne teknologien erstatter den gammeldagse metoden der man måtte fysisk signere et gjeldsbrev som kom i postkassa, og gjør det faktisk mulig å få utbetalt et lån på dagen. Den nominelle renten er rett og slett den kostnaden banken tar for å låne deg penger. Den er fast innenfor en viss ramme, og går som regel fra et sted mellom 7 til 25 prosent for norske forbrukslån. Alt avhenger av din personlige økonomi, slik at det er helt normalt at naboen kan få en bedre rente enn deg, selv om dere søker om samme forbrukslån i samme bank. Vi ser for oss at Torgeir på 29 år har opparbeidet seg en samlet gjeld på 50 000 kroner over to kredittkort.